taelo_bg

Litaba

Lisebelisoa tsa mahlaseli a nyutlelie li hloka chip ena.

Metsi a litšila a nyutlelie ≠ likhoerekhoere tsa nyutlelie 

Metsi a litšila a nyutlelie ka kakaretso a bolela metsi a litšila a tsoang litsing tsa matla a nyutlelie.Metsi a litšila a nyutlelie haholo-holo a kenyelletsa lisebelisoa tsa mantlha le lisebelisoa tse thusang tsa drainage metsi, metsi a felloang ke matla, haholo bakeng sa metsi a litšila a tlase le a mahareng.Metsi a litšila a nyutlelie Esita le ka mor'a phekolo ea "filtration" ea metsi a litšila a nyutlelie, e boetse e na le, carbon 14, drill 60, 90 le tse ling tse thata ho tlosa ka ho feletseng masala a thepa ea mahlaseli.Metsi a silafetseng a nyutlelie a kotsi le ho feta, ’me Japane e kopanya tse peli.

 

Metsi a silafetseng a Fukushima a re amme hakae?

Ho latela tlhahlobo e fetileng ea kotsi ea nyutlelie ea Fukushima, ka mor'a hore metsi a silafetseng a nyutlelie a kene tikolohong ea Marine, a qala ho tsamaisoa ke maqhubu a leoatle, 'me a tla namela maoatleng a fapaneng, matsatsi a ka bang 240 ka mor'a hore a kene leoatleng la rona.

Ebang ke bakeng sa bophelo ba Marine, kapa bakeng sa batho, e kotsi haholo.Hang ha e silafalitsoe ke litšila tsena tse nang le mahlaseli a kotsi, e ka kena ka ho toba ka hare ho limela le liphoofolo, ea baka liphetoho tsa liphatsa tsa lefutso, tsa baka mafu a tebileng, a kang kankere joalo-joalo.Ka nako e ts'oanang, phello ea eona molokong o latelang e boetse e le khōlō haholo, tšusumetso e utloahalang ka ho fetisisa ke bokooa bo tebileng le mafu a lefutso a moloko o mocha.

 

Mokhoa oa ho lemoha radiation ho potoloha?

Le hoja mahlaseli a nyutlelie a ke ke a bonoa le ho angoa, empa ha e le hantle moeeng, mobung, metsing a leoatle sebakeng se mahareng, haeba mahlaseli a nyutlelie a feta moeli o sireletsehileng, o tla baka kotsi ho 'mele oa motho, o batla ho bona nyutlelie. radiation, o hloka ho sebelisa lisebelisoa tsa profeshenale: detector ea mahlaseli a nyutlelie.

 

Sesebelisoa sa mahlaseli a nyutlelie se sebetsa joang?

sebui sa mahlaseli a nyutlelie se boetse se tsejoa e le ntho ea ho lemoha ha nyutlelie.Ke sesebelisoa sa ho lemoha mahlaseli.

Karolo ea mantlha ea sesebelisoa sa ho lemoha mahlaseli a nyutlelie ke kutlo.Sensor ea mahlaseli a nyutlelie e ipapisitse le ho monya, ho hakana kapa ho hlasimolla ha ionizing ea ntho e lekantsoeng.Li-isotopes tse nang le mahlaseli a kotsi li fana ka likaroloana (kapa mahlaseli) ka tekanyo e itseng ea matla nakong ea ho bola, ho akarelletsa le mahlaseli a alpha, beta, gamma le a neutron.Mosebetsi oa eona ke ho fetolela tlhahisoleseling e fapaneng ea 'mele, ea lik'hemik'hale le tse ling tse hlokang ho bonoa hore e be mats'oao a motlakase a lekantsoeng, ebe o a fetisetsa ho chip bakeng sa lipalo.

 

Ke li-chips life tse hlokahalang bakeng sa lisebelisoa tsa mahlaseli a nyutlelie?

1. Chep e amohelang ke e 'ngoe ea likarolo tsa mantlha tsa sebui sa mahlaseli a nyutlelie;Mona ke 7 ADI receiver chips

Sekema sa ho amohela sesebelisoa sa mahlaseli (a, B, X-ray):

 

Setšoantšo sa AD5160

Lisebelisoa tsa lihlahisoa: 256-Position SPI-Compatible Digital Potentiometer

Likarolo tsa mantlha le melemo: Taolo ea sebopeho sa SPI, potentiometer ea dijithale, taolo e nepahetseng ea phaello ea amplifier.

 

Setšoantšo sa LTC6362

Mekhahlelo ea lihlahisoa: Ho nepahala.low Power Bajl-to-pail lnout/outoutDifferential Op Amp/SAR ADC Driver.

Likarolo tsa bohlokoa le melemo: Precision SAR ADC drive, tšebeliso e tlase ea matla, ho khopama ho tlase.Tsamaisa ADC.

 

Mohlala oa sehlahisoa: AD9629

Lihlahisoa tsa lihlahisoa: 12-Bit, 20 MSPS/40 MSPS/65 MSPS/80 MSPS1.8 Analog-to-Digital Converter

Likarolo tsa bohlokoa le melemo: Ts'ebeliso ea matla a tlase haholo, lebelo le phahameng, scalability e ntle.

 

Setšoantšo sa LT6654

Lisebelisoa tsa lihlahisoa: Precision Wide Supply High Output Drive Low NoiseReference

Likarolo tsa bohlokoa le melemo: Ho hoholeha ho tlase, lerata le tlase, mefuta e mengata ea matla a motlakase, e fanang ka mohloli oa litšupiso bakeng sa li-ADC tse nepahetseng.

 

Tharollo e phahameng ea lebelo la mahlaseli (y ray, neutron resolution):

 

Setšoantšo sa LTC6268-10

Lisebelisoa tsa lihlahisoa: 4GHz Ultra-Low Bias Current FET Input Op Amp

Likarolo tsa bohlokoa le melemo: ultra-wideband, leeme le tlase, lerata le tlase, joalo ka pre-op amp.

 

Mohlala oa sehlahisoa: AD9083

Lisebelisoa tsa lihlahisoa: 16-Channel 125 MHz Bandwidth, JESD204B Analog-to-Digital Converter

Likarolo tsa bohlokoa le melemo: Sekhahla se phahameng sa sampole ho fihla ho 2G, ho fihla ho 16 ka nako e le 'ngoe ea ho fumana matšoao.

 

2. Ha feela ho na le boemo ba kopo ea phepelo ea motlakase, hoa hlokahala ho etsa taolo ea matla, 'me chip ea motlakase e ka netefatsa ts'ebetso e tloaelehileng ea sesebelisoa sa ho lemoha mahlaseli a nyutlelie;Mona ke li-chips tse tharo tsa ADI tseo u ka li arolelanang:

 

Setšoantšo sa LT8410

Mekhahlelo ea lihlahisoa: Ultralow Power Boost Converter e nang le OutputDisconnect

Likarolo tsa bohlokoa le melemo: Ts'ebeliso e tlase ea matla, ts'ebetso e phahameng haholo, matlafatsa 5V ho isa ho 30V, matlafatsa Sensor.

 

Setšoantšo sa LTM4668A

Litekanyetso tsa sehlahisoa: Quad DC/DC uModule Requlator e nang le Configurable1.2A Output Array

Likarolo tsa bohlokoa le melemo: liteishene tse 4, tlhahiso ea 1.2A ka mocha, matla ho FPGA, inductor e kopaneng le li-MOSFET

 

Mohlala oa sehlahisoa: MAX20812

Lihlahisoa tsa lihlahisoa: Dual-Output 6A, 3Mhz, 2.7V ho 16V, buck

Likarolo tsa bohlokoa le melemo: Likanale tse peli, 2.1mm x 3.5mm.6A


Nako ea poso: Sep-08-2023